KISSFM NETHERLANDS - NON-STOP DANCE, TRANCE AND TECHNO!

1 maart 2024
Een frequentiewissel! Voortaan vind je KissFM op 104.7 FM stereo mét RDS.

1 oktober 2023
On-air again! De verhuizing is bijna afgerond wat betreft de server, internetstreaming én ook onze zender is weer on-air! Vanaf 1 oktober hebben we 105.5 als zendfrequentie, de enige frequentie die nog een beetje leeg is en waar andere stations op geruime afstand zitten. Heel lokaal dus te beluisteren op 105.5 FM, stereo mét RDS.

13 juli 2023
Iedereen kent wel de Radio 538 Now Dance Party Night uit de begin jaren '90. Hele nachten lang vol met dance en in die tijd draaide er ook vaak een cassetterecorder mee om op te nemen. In die tijd beschikte KissFM nog over een oud cassettedeck en die opnames zijn er nog altijd, maar konden wel een equalizertje gebruiken. De tijdrovende klus wordt op dit moment uitgevoerd, alle files worden nauwkeurig beluisterd en krijgen een opfrisbeurt. Minder bass, meer hoge tonen of andersom. Heel wat opnames zijn al bewerkt en zullen aan het eind van het jaar, tijdens ons 30-jarig jubileum, met trots worden uitgezonden op KissFM.

1 mei 2023
KissFM plaatst een tijdelijke server in Tiel. Deze heeft iets minder capaciteit voor luisteraars, maar nog steeds voldoende om comfortabel te luisteren. Tevens is deze tijdelijke server ook nog krachtiger. De oude server zal compleet opnieuw geïnstalleerd en geconfigureerd gaan worden.

19 februari 2023
Het is 2023... KissFM bestaat 30 jaar! Op de speciale pagina '30 years KissFM' wordt het verhaal van de zender in het Engels beschreven.

19 juli 2022
Hoppa! En weer wordt de upstream door Ziggo verhoogd, ditmaal van 30 naar 35 MBit. Vanaf vandaag kunnen we maximaal 273 luisteraars tegelijk voorzien van dancemuziek. Niet dat dat aantal óóit gehaald zal worden, máár vanaf vandaag kan het dus ;)

5 juni 2022
KissFM's website gaat op de schop. De techniek vergt steeds meer en met de komst van (en min of meer verplichte overgang naar) PHP-versie 8.1, draait onze oude website niet meer. Joomla-versie 3 wordt te oud en helemaal het gebruikte template is te oud geworden (deze stamde nog af van Joomla versie 1!). Joomla 4 is geïnstalleerd, werkt met SSL-techniek en past zich aan aan de gebruikte apparatuur. Dus, op de telefoon, tablet of PC ziet het template er anders uit, maar is wel gebruiksvriendelijker op deze manier.

19 januari 2022
Na een intensieve speurtocht is duidelijk geworden dat Kink In De Kabel, het huidige KissFM Netherlands, niet in 1992, maar eind 1993 is opgericht. Een zorgvuldige analyse van muziek en release data bracht eindelijk duidelijkheid. Dat betekent dat het in 2023 groot feest zal zijn op de zender, omdat we dan ons 30 jarig jubileum vieren!

14 juni 2021
Nog meer bandbreedte! Ziggo heeft recent de snelheden weer verhoogd (eindelijk!) en nu kunnen we zelfs 234 luisteraars tegelijk voorzien van onze dancemuziek! Er is vanaf heden een upstream van maar liefst 30mbit beschikbaar! Dan moeten deze wel állemaal tegelijk inloggen op onze eigen stream. Luisteraars die via TuneIn of andere hostingdienst inloggen, tellen maar voor 1 luisteraar mee. Zelf hosten is/wordt steeds goedkoper en voordeliger. De kosten van een eigen server te laten draaien wegen haast niet meer op tegen de externe hostingkosten.

28 november 2020
Piraten zitten op 106.3 FM met veel sterkere zenders, waardoor ons bereik, wat door de gebruikte zender toch al zo beperkt is, in de weg. Daarom is besloten dat we de zendfrequentie iets omhoog gezet hebben, van 106.3 FM naar 106.8 FM. Even bijtunen dus!

2 mei 2020
Na jaren is de zender aangepakt voor de net wat te zachte modulatie. De werkzaamheden duurde wat langer omdat er tevens een kapotte connector vervangen is. Het geluid op de zender is nu weer op het peil wat andere zenders ook hebben. De soms optredende storing is door het vervangen van de audioconnector ook gelijk opgelost. Veel luisterplezier op 106.3 FM!

23 maart 2020
Zo lang als het kon is de server blijven doordraaien op het oude adres. Echter, maandagochtend 23 maart trok Ziggo de stekkers eruit en halsoverkop is de server die ochtend verhuisd van de oude naar de nieuwe locatie. Na aanpassing van de DNS-records, werkte de server en ook KissFM weer optimaal.

7 oktober 2019
KissFM goes GREEN! Er is een nieuwe server in gebruik genomen, een Igel UD3 M340c. Deze van oorsprong Thin Client, draait nu met Windows Server 2019 en het complete pakket van streamingsoftware werkt geweldig. Na een middag knutselen werkt ook de RDS weer op de zender. Een ander voordeel is dat de server meer dan 50% minder stroom gebruikt en dus is ook KissFM op de groene weg om energie te besparen.

22 september 2019
KissFM krijgt een mail van een gelijknamend station uit ons land, Kiss FM.xyz. De beheerder is met zijn station gestopt en linkt zijn website door aan de onze. Tevens worden alle streams doorgestuurd op de streams van Kiss FM.xyz. Een alleraardigst gebaar. Tot 24 december 2019 zullen de streams nog doorgestuurd worden via Kiss FM.xyz, daarna loopt het contract af en stopt de doorgifte weer. Onze eigen hostingfaciliteit (die we zelf in beheer hebben), gaat natuurlijk onverminderd verder.

25 mei 2019
Vanaf vandaag is de internetsnelheid nog verder omhoog gegaan. We zaten eerst op 5 Mbit upload, vanaf eind april werd dit 10 Mbit. Met 5 Mbit zouden we maximaal 39 luisteraars kunnen herbergen die tegelijkertijd naar onze stream konden luisteren. Met de verhoging naar 10 Mbit is dit aantal naar 78 gegaan.
Vanaf vandaag is de snelheid nog verder verhoogd met een factor 1,5 en dus hebben we nu 25 Mbit aan upload snelheid. Dit betekent dat we vanaf vandaag maarliefst 195 luisteraars kunnen onderbrengen. Een aantal wat door ons kleine stationnetje nooit gehaald zal worden, maar in theorie en praktijk zou het kunnen.

11 maart 2019
KissFM is aan de slag geweest met nieuwe software. Het concept met Winamp, WRS en diverse plugins loopt soms niet vlekkeloos en is niet stabiel genoeg. Na diverse tests hebben we besloten het toch te blijven gebruiken omdat het toch het beste pakket blijkt met de beste mogelijkheden voor KissFM.

1 maart 2016
Omdat serverapllicaties zoals Windows Home Server 2011 niet geschikt zijn voor audiotoepassingen, is er besloten een cosmetisch afgeschreven maar technisch goed werken laptop in te zetten als audio-server. Vanaf nu is de continuïteit weer gewaarborgd en klinkt het audiosignaal in de ether en via de streams weer als vanouds.

5 december 2015
Na lange tijd van experimenteren gaat de server van KissFM over naar Windows Home Server 2011. De streaming applicaties worden gelijk voorzien van de laatste versies. De streaming verzorgt KissFM nog altijd zelf en is nu weer bij de tijd.

16 juni 2015
De website van KissFM gaat over naar Joomla versie 3.4.

3 november 2014
Door omstandigheden wordt vandaag de server verhuisd. Er volgt enige tijd radiostilte, maar nog geen 24 uur later zend KissFM Netherlands uit vanuit Beetgumermolen. Ook de server komt al snel weer bereikbaar door wisseling van het IP-adres. De zendfrequentie wordt gewijzigd in 106.3 FM.
De internetsnelheid gaat iets omlaag. Vanaf deze datum beschikken we over 5 MBit uploadsnelheid. Het maximaal aantal luisteraars via internet wordt omlaag geschroefd naar een respectabele 39.

23 oktober 2014
Door omstandigheden wordt de internetaansluiting in snelheid verlaagd. Hierdoor kunnen er minder mensen tegelijk luisteren. Tevens zal KissFM in november één of meerdere dagen niet te beluisteren zijn in verband met werkzaamheden aan de server.

1 mei 2014
Ziggo verhoogt opnieuw de internetsnelheden. Vanaf vandaag beschikken we over een 90 MBit down- en 9 MBit upstream. Het aantal gelijktijdige luisteraars via de internetstream gaat omhoog naar 70.

16 maart 2014
De zendfrequentie wordt definitief veranderd naar 105.6 FM.
Dit vanwege technische redenen.

25 november 2013
Een nieuw project zorgt ervoor dat KissFM over een tweede zender beschikt. Na uitgebreid testen wordt op maandag 25 november de nieuwe zender in gebruik genomen en de oude uitgeschakeld.

2 maart 2013
De eerste DJ-set van Roland Janzzen wordt om 19:00 uitgezonden op KissFM. Het programma heet natuurlijk 'Danzzen met Janzzen' en brengt een verscheidenheid aan muziek ten gehoren. Dance, trance, techno, minimal, classics, DJ Janzzen mixt het allemaal.

14 januari 2013
DJ Roland Janssen heeft een DJ-controller aangeschaft en niet zonder rede.
Mogelijk gaan er nieuwe DJ-set's komen op KissFM.

1 oktober 2012
Ziggo verhoogt opnieuw de internetsnelheden. Vanaf vandaag beschikken we over een 60MBit down- en 6MBit upstream. Het aantal gelijktijdige luisteraars via de internetstream gaat omhoog naar 45.

17 augustus 2012
Om 22:48 wordt, na enige technische aanpassingen, de nieuwe zender in gebruik genomen bij KissFM. De zender locked perfect op 106.4 FM en de geluidskwaliteit is precies zoals deze de afgelopen 12 jaar ook is geweest. Daar gaat'ie dan, de nieuwe zender is in de lucht en dat moet ook zo blijven!

13 augustus 2012
De geluidskwaliteit van de zender valt best wel tegen. KissFM is vanaf eind juni blijven uitkijken naar een zelfde soort zender welke 12 jaar probleemloos heeft gedraaid. Bij toeval vinden we een identieke zender en deze wordt dan ook snel verhandeld. Binnenkort zijn we dus weer terug in de lucht zoals we dat ook de laatste 12 jaar zaten.

28 juni 2012
KissFM schakelt om 13:00 de nieuwe zender in op 106.4 FM. We zijn weer terug in de lucht!

21 juni 2012
Er is een nieuwe zender aangeschaft voor KissFM.

20 juni 2012
Na een routinemeting aan de zender van KissFM,wil deze om onduidelijke redenen niet meer inschakelen. Na ruim 12 jaar (!!!) bijna non-stop (op enkele dagen na) uitgezonden te hebben, is het nu helaas gebeurd met de zender. Rond 17:15 viel de zender uit om onbekende redenen. Gezocht wordt naar een oplossing, helaas is het nu wel even stil op 106.4 FM.

20 mei 2012
De website van KissFM gaat over naar Joomla versie 2.5.4.

19 april 2012
KissFM gooit even het roer om. Na ruim twee weken zijn alle CD-singles, CD-Maxi singles en albums omgezet naar MP3. Veelal betreffen dit albums uit de jaren 90. Bekeken wordt of KissFM weer zelf non-stop muziek gaat verzorgen of dat we de streams behouden.

3 april 2012
Al lange tijd speelde het al, maar vanaf vandaag wordt er dan eindelijk getest met een secundair kanaal van KissFM. Het nieuwe kanaal van KissFM bevat een te gekke playlist met van alles door elkaar heen. Dance, Nederlandstalig, lounge, hardstyle, van alles wat. Er zijn ruim 5000 tracks beschikbaar en er komen er nog veel meer bij binnenkort.

30 maart 2012
Vanaf vandaag kunnen er nóg meer luisteraars tegelijk luisteren op de livestream. KissFM heeft vanaf vandaag de beschikking over een upstream van 5 MBit en dat betekent dat er (in theorie) maar liefst 39 mensen tegelijk zonder onderbrekingen kunnen luisteren via de internetstream. Een luisteraantal wat we nog nooit gehaald hebben in al die jaren en in praktijk zal het bij 35 luisteraars wel ophouden. In elk geval, de capaciteit is beschikbaar en wel vanaf vandaag dus.

1 maart 2012
De naam 'KissFM Franeker' wordt na de zoveelste verhuizing nu veranderd in 'KissFM Netherlands'. Zo is de naam dus niet meer afhankelijk van de plaats waar KissFM vandaan uitzend. Op de site en de live stream is de naamswijziging doorgevoerd.

25 februari 2012
Na slechts tien dagen, is de zender van KissFM om 19:00 weer ingeschakeld op de nieuwe locatie. We zenden wederom uit op 106.4 FM in stereo en natuurlijk met RDS.

Januari 2012
KissFM gaat verhuizen. De zender in Franeker is op 15 februari 2012 rond 15:30 uitgeschakeld.
Tevens bestaat KissFM deze maand al 20 jaar. Het bestaan wordt echter niet gekleurd door extra uitzendingen, maar wordt in stilte gevierd.

27 juli 2011
Na 3,5 jaar worden er weer nieuwe jingles in gebruik genomen welke zijn ingesproken door Stanley Sussenbach. Stanley, 'de stem van KissFM' heeft in 2008 een pakket jingles geproduceerd waarbij in enkele jingles ook de zendfrequentie werd genoemd. Een paar maanden later is de zendfrequentie gewijzigd en kon KissFM de jingles niet meer gebruiken. Eind juli 2011 zijn er nieuwe uurjingles geproduceerd en komt er bovendien nog een pakket losse jingles achteraan. Vanaf 1 augustus 2011 zijn de nieuwe jingles te horen op KissFM.

4 juli 2011
KissFM neemt een nieuwe server in gebruik, namelijk een Intel Atom D510.
Deze server heeft 2 GB geheugen en een 2 TB harde schijf.

25 januari 2011
KissFM zet haar website op een andere server. Vanaf nu zijn de website en de live-streams gescheiden van elkaar. Op de server van KissFM vindt geregeld onderhoud plaats en de live-streams kunnen dan uit de lucht liggen. In dat geval kan er direct een melding op de website worden geplaatst die gewoon in de lucht is. Met de verhuizing is de snelheid van de site enorm toegenomen.

1 januari 2011
KissFM viert deze maand haar 19e verjaardag.

14 augustus 2010
Een jarenlange wens komt uit. Dance Department, hét toonaangevende danceprogramma van Radio 538 wordt vanaf nu elke zaterdag doorgegeven via KissFM, zowel op internet alsook in de ether op 106.4 FM!

12 augustus 2010
KissFM lanceert een nieuwe website!

1 juli 2010
Inmiddels zijn er 27 streams beschikbaar voor internetluisteraars!

1 januari 2010
KissFM viert deze maand haar 18e verjaardag.

1 november 2009
Jingles met de stem van Rinie van den Elzen worden in gebruik genomen.

31 oktober 2009
De bandrecorderbanden en cassettebandjes met daarop de allereerste uitzendingen worden vernietigd. De opnames zijn lange tijd terug al omgezet naar MP3 en het bronmateriaal is niet langer nodig. De vernietiging is grondig uitgevoerd zodat niemand ook maar iets kan terugluisteren.

18 oktober 2009
Niemand minder dan Rinie van den Elzen heeft speciaal voor KissFM de uurjingle ingesproken. De drie ‘kale’ tekstversies worden nu uitgemixt tot een leuke jingle en vanaf 1 november zul je elk héél uur de stem van Rinie kunnen horen op KissFM. Rinie leverde ondermeer het commentaar bij de serie ‘Gordon en Joling over de Vloer’ en dat deed hij ook bij het bekende ‘Boobytrap’.

1 september 2009
De internetverbinding is nog verder geoptimaliseerd en KissFM heeft nu 20 audiostreams van 128kbps ter beschikking. Met andere woorden: twintig mensen kunnen tegelijk en zonder onderbrekingen naar KissFM luisteren, wereldwijd!

28 juli 2009
Vanaf vandaag is de internetstream weer gekoppeld aan het audiokanaal voor 106.4FM. Door technische wijzigingen was dit (schijnbaar) niet meer mogelijk en hoorde je een korte stilte voor en na de uurjingle. Na een avond getest te hebben met een zogenaamde 'Audio Repeater' is het gelukt het audiokanaal van de zender te koppelen aan de internetstream. Vanaf nu hoor je dus écht non-stop muziek en zijn de stiltes voorbij als er een jingle gedraaid wordt.

3 juli 2009
Vanaf vandaag is de internetsnelheid verhoogd naar 1,5 MBit upstream. Dat betekent dat er vanaf vandaag negen luisteraars tegelijk via internet kunnen luisteren. De negen streams zijn zo bepaald dat men comfortabel kan luisteren zonder onderbrekingen.

25 juni 2009
Vanaf 0:00 wordt er weer een RDS-signaal meegezonden bij KissFM. De RDS-encoder, die zelf gebouwd is, werkt uitstekend en zend alle signalen mee zoals PS, AF, TA, PI, RT en nog veel meer. Vanaf vandaag is KissFM weer compleet in de lucht met alles erop en eraan. Via de RT (RadioText) wordt nu getoond wat er momenteel op de zender te horen is.

19 juni 2009
Er is een nieuwe RDS-encoder besteld. Deze encoder moet nog gebouwd worden, maar verwacht wordt dat KissFM vóór 1 juli 2009 weer RDS mee kan zenden met het radiosignaal.

4 juni 2009
KissFM gaat over op een andere, energiezuinige server. Dit betekent dat er geen gebruik meer kan worden gemaakt van Airomate en dat de 'oude' stereo-coder weer in gebruik wordt genomen. Tevens is met de omschakeling ook het RDS-signaal uit de lucht. Voor de RDS-doorgifte wordt een oplossing gezocht.

29 januari 2009
Een crash zorgt ervoor dat de server in Tiel uitvalt. Op zich is dat geen probleem omdat het toch al de planning was dat de server begin maart 2009 zou worden uitgeschakeld vanwege de hoge energierekening. Met de uitval blijft er nog één server over en dat is de server in Franeker. Technisch gezien moet dit uitstekend kunnen werken.

20 december 2008
Exact om 18:00 wordt de zender van KissFM Franeker ingeschakeld op de nieuwe locatie. De schrik was groot toen bleek dat de zender niet wilde locken op 106.4 FM, maar na enige inspectie en metingen werkte het gelukkig toch. Vanaf vandaag zend KissFM dus weer uit op 106.4FM vanaf Franeker-Zuid.

10 november 2008
Om exact 12:00 's middags gaat de stekker eruit van KissFM Franeker. De zender wordt uitgeschakeld in verband met een verhuizing. Voor 1 januari 2009 hopen we weer in de lucht te zijn vanaf de nieuwe locatie.

26 september 2008
Vandaag wordt bekend dat KissFM wederom gaat verhuizen. Nog voor het einde van 2008 zullen de uitzendingen vanaf Franeker-Zuid komen.

19 juli 2008
Na twaalf jaar komt er een einde aan KissFM Tiel. De zender, die sinds 4 mei 2008 was afgestemd op 106.4 FM gaat uit de lucht. Reden voor de uitschakeling is dat er in geval van calamiteiten niets kan worden gedaan vanuit Franeker en omdat er toch heel weinig tot geen luisteraars zijn. Rond 11:30 is de zender uitgeschakeld en zal KissFM Tiel alleen nog via internet te beluisteren zijn.

16 mei 2008
KissFM Franeker neemt een nieuw systeem in gebruik voor de RDS-doorgifte. Tegelijk wordt de hardwarematige stereo-encoder vervangen door een softwarematige die bovendien nog veel beter werkt. Het complete signaal van KissFM, inclusief stereo en RDS, komt nu uit een speciale soundcard. Het werkt beter, klinkt beter en de RDS-functies van KissFM zijn sterk verbeterd, zo kun je nu ook zien naar welke radioshow je luistert en, altijd handig, je kunt zien wat de dag en datum is.

4 mei 2008
Ook de zendfrequentie van KissFM Tiel wordt veranderd in 106.4 FM.

28 april 2008
KissFM Franeker gaat om 24:00 van start. De zenderinstallatie uit Tiel is afgesteld en ook de RDS werkt goed. Op beide zenders, in Tiel en Franeker, is dezelfde programmering van kracht. De capaciteit is verdubbeld, er zijn nu 2x 6 streams beschikbaar van 128kbps. De server in Tiel kan 6 luisteraars voorzien en de server in Franeker kan dat ook. Met de tune-in optie op deze website, kun je kiezen naar welke stream je wilt luisteren. Ook voor de internetstream geldt dat de programmering hetzelfde is.

Tevens wordt rond 12:00 een andere frequentie in gebruik genomen, namelijk 106.4 FM. Technisch gezien is dit beter en hebben andere radiozenders geen last van ons en wij ook niet van hun.

30 maart 2008
De zenderinstallatie in Tiel wordt vervangen door een andere zender die oorspronkelijk bedoeld was voor KissFM Franeker. Vanaf deze datum geeft de zender in Tiel geen RDS meer door. Het bereik is en blijft klein en de geluidskwaliteit is iets veranderd.

1 februari 2008
KissFM krijgt een aantal nieuwe jingles. Slechts een paar worden er daadwerkelijk gebruikt en wel op elk hele uur om de tijd aan te duiden en om programma’s af te wisselen. Al snel wordt er nog maar één jinge gebruikt, omdat in de andere jingles de zendfrequentie 106.0 genoemd wordt en deze werd op 28 april 2008 vervangen door 106.4 FM.

4 januari 2008
KissFM Franeker gaat van start op 105.9 FM Stereo met testuitzendingen.

28 december 2007
Er is een nieuwe zender gevonden voor KissFM Franeker. Het vermogen van deze zender is maximaal 500 milliWatt oftewel 0,5 Watt.

27 december 2007
Sinds deze datum is er een nieuwe website en een nieuw URL actief, namelijk http://kissfm.stx.nl

3 december 2007
De zender van KissFM in Franeker, die kort gedraaid heeft, wordt verkocht. Besloten is dat er een grotere zender gaat komen waar nu naar gezocht wordt. Tegelijk kan er een geschikte frequentie gevonden worden.

14 november 2007
Vanaf deze datum is er ook in Franeker een radiozender beschikbaar. De planning is dat er in de toekomst een vaste programmering komt, net zoals op de zender in Tiel.

12 november 2007
Na lange tijd wordt er weer wat meer aandacht aan KissFM besteed. Formeel verhuist KissFM van Tiel naar Franeker, maar de server in Tiel (en dus ook KissFM Tiel) zal gewoon blijven bestaan. De website is ook helemaal aangepakt en drastisch vernieuwd.

21 januari 2006
De website keert terug en wordt zo her en der wat aangepast en vernieuwd. Tevens is er ruimte op de server vrijgekomen en kan er weer een stream worden opgezet. Dit betreft een Winamp-stream van 112 kbps, niet veel later wordt dit een 128 kbps stream.

1 oktober 2005
Precies om 0:00 gaan figuurlijk de stekkers eruit, onze programmering stopt. Ook de wekelijkse sets van DJ Janssen gaan vervallen. 23 uur per dag worden radiostreams uitgezonden van internet, het enige uurtje wat nog wel blijft is "Dansen met Janssen". Hoewel er geen nieuwe sets meer worden opgenomen, worden alle eerder opgenomen sets in dit ene uurtje nog wel herhaald. Tevens gaat de website op 'zwart' en is er vanaf die datum een pagina met een slotwoordje te zien.

September 2005
Het doek valt voor het huidige KissFM. Het format, non-stop dance zal worden gehandhaafd, maar niet meer door ons zelf. Er worden diverse acties ondernomen en vanaf 1 oktober zal KissFM verder gaan als een radiostation wat radiostreams van internet gaat uitzenden.

Augustus 2005
Al maandenlang is het onrustig bij KissFM. Komt er nog een seizoen drie of niet? Zit er nog wel toekomst in KissFM? Er worden feiten op tafel gelegd en tegen elkaar afgewogen. Tot op heden ziet het er slecht uit voor de zender en de kans is groot dat op 1 oktober de stekkers eruit gaan. Voorlopig...

Juni 2005
De tweede steunzender van KissFM wordt verkocht. Het is technisch niet geheel mogelijk om de tweede zender synchroon te laten lopen met de hoofdzender.

10 mei 2005
Om 21:30 is een tweede zender in gebruik genomen op 105.3FM. Oorspronkelijk is de tweede zender bedoeld als backup, maar voorlopig worden er test-uitzendingen mee gedaan op 105.3FM.

6 april 2005
Jawel, de'r is een nieuwe website voor KissFM. De layout is sterk veranderd en oogt veel mooier.

23 april 2004
Na lang twijfelen en veel zoekwerk is het dan zover, vanaf deze datum (om precies te zijn 17:30) zend Kiss FM ook RDS mee met de uitzendingen. Helemaal compleet met radiotekst, programmaservice, AF en een PTY-signaal. Radiotekst is alleen op een enkele autoradio te zien, en op de meeste huiskamertuners. De programmaservice werkt op alle radio's die RDS ondersteunen.

1 april 2004
En nee, t'is geen geintje, maar vanaf deze datum draait er non-stop muziek op 106FM. Dankzij een speciaal stukje software worden er nu honderden platen op een dag gedraaid, compleet met jingles en een uurjingle. In de avonduren is de wekelijkse set van Roland Janssen te horen. Dance, trance en techno zijn de hoofdbestanddelen van een machtig non-stop programma!

14 februari 2004
Na een paar jaar is er een eindtrap bijgekomen. Naast het standaard vermogen van 300mW, kunnen we nu ook een kleine 4W aan zendvermogen produceren. Nogmaals...dat KAN! Sinds 14 februari dus.

19 juli 2003
Vanaf 19 juli is er een soundprocessor in gebruik genomen bij 106 FM. Het geluid op de zender klonk al goed, maar met de komst van de soundprocessor klinkt het nóg veel beter! Tevens zijn de instellingen van het geluid op de zender enigszins aangepast en komt het geluid nu een heel eind overeen met dat van andere zenders.

2003
In juni 2003 was het nogal heftig wat onweer betreft. Waarschijnlijk door een spanningspiek veroorzaakt door het onweer, ging het wederom mis met de zender en lag deze uit de lucht. De fout werd door omstandigheden pas eind juni ontdekt. Hoelang de zender uit de lucht heeft gelegen is onbekend, maar na een geslaagde reparatie draait de zender vanaf 10 juli weer 24 uur per dag, non-stop.

Inmiddels is er voor ID&T Radio een etherfrequentie gekomen, dus de doorgifte daarvan via 106 FM is overbodig geworden. Er is inmiddels een eigen programmering met een eigen programma.

2002
In april 2002 kwam ID&T Radio in Tiel op de kabel. Vanaf oktober 2002 werd ID&T non-stop doorgegeven via 106 FM.

2001
Helaas, door een spanningspiek begaf de zender het in juni 2002. Hij lockte niet meer op de befaamde 106 FM en zo lag de zender een week uit de lucht. Na de reparatie kwam er zelfs meer vermogen uit de zender. Wederom gingen de uitzendingen gewoon door, althans, de doorgifte van Radio 538.

2000
Juni 2000 kwam er een nieuwe zender, een PLL-zender. Daarbij werd een stereocoder aangeschaft, wat tezamen voor een perfect geluid zorgde. De frequentie bleef gelijk, namelijk 106 FM. Intussen werd Radio 538 doorgegeven via de zender. Daarnaast werden er af en toe CD's op de zender gedraaid.

1999
En toen werd het eind 1999. De kriebels om te gaan zenden bleven maar spelen en in die tijd is er ook getest met alleen de oscillator van de grote zender. Deze gaf maximaal 1 Watt aan vermogen en de opzet was om toch te gaan zenden, maar met een minimaal bereik. Dit bleek te lukken en sinds dien zat Kink In De Kabel 24 uur per dag in de lucht op 106 FM Stereo.

1998
Na vele mislukte pogingen om storingen te verhelpen, besloten we eind 1998 om definitief de stekker eruit te trekken, net na de aanschaf van een veel gebruikte antenne voor de radiofrequenties. De antenne is nooit echt gebruikt, maar uit tests bleek dat hij zeer goed werkte.

1997
In 1997 kreeg Kink In De Kabel een echte zender van 20 Watt, compleet met stereo-coder. Na de aanschaf van een speciale antenne, werden er vele uitzendingen gemaakt, maar niet 24 uur per dag. Veelal op vrijdag- en zaterdagavond waren we in de ether te beluisteren. Helaas kregen we in het weekend vaak veel klachten binnen van mensen die storing ondervonden. Bij de één waren we op de scanner te horen, bij de ander streepte de TV en weer een ander kon geen ander radiostation meer ontvangen dan Kink In De Kabel (op zich natuurlijk positief!).

1995
In 1995 kwam Kink In De Kabel voor het eerst in de lucht. Dit kostte nogal wat moeite, maar het draaide dan toch maar even! De zender kwam 'de straat niet uit' en stoorde flink, maar hier kon na een lange tijd wel wat aan gedaan worden, maar last van (interne) storingen bleven we houden.

1993
Kink In De Kabel werd opgericht als een radiostation zonder zender. Alle programma's die toen werden gemaakt, werden opgenomen op een bandrecorder en vele malen afgeluisterd. Dat was het allereerste begin van een prachtige periode. In 2009 zijn de banden gedigitaliseerd.